Riječi hvale za bh. napadača

Hodžić je svojim igrama zaludio susjede

U hrvatskoj javnosti su oduševljeni partijama bh. napadača Armina Hodžića u dresu Dinama. 

Hodžić je najveći dobitak proljetnog dijela HNL-a. U pet službenih nastupa ove godine je postigao čak deset pogodaka i tako, od rezerve i igrača koji je u važnim utakmicama Lige prvaka ostajao izvan zapisnika, stigao do glavnog aduta u timu bugarskog stručnjaka Ivajla Peteva. 

Sarajlija je svojim igrama uspio u potpunosti zaluditi javnost u Hrvatskoj, ali i navijače koji su ga po prvi put pri izlasku s terena nagradili ovacijama.

"Hodžić zabija poput pravog golgetera na sve načine; iz peterca, glavom nakon prekida, s bijele tačke, ali i odmjerenim udarcima (kao protiv Splita) iz daljine. Saigrači mu svakim danom vjeruju sve više, a njegov osmijeh dovoljno govori o mentalnom stanju samog igrača", navodi se, između ostalog, u tekstu objavljenom na 24sata.hr uz dodatak: 

"Nastavi li mladi napadač u ovakvom stilu, Dinamo na ljeto neće trebati potragu za napadačem. Pri izlasku iz igre Hodžić je dobio zagrljaj Peteva, čovjeka kojeg je lišio velikih muka. I višemjesečnih problema s realizacijom." 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

S obzirom da Džeko neće nastupati protiv Gibraltara, realno je očekivati da se Hodžić za ovaj kvalifikacijski meč nađe u prvoj postavi reprezentacije BiH. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.