Akrapović: Hodžića vidim kao najveću prijetnju
Foto: Dražen Biljak

Bh. trener pred duel s Dinamom

Akrapović: Hodžića vidim kao najveću prijetnju

Nedavni poraz od 6:0 na Maksimiru nije obeshrabrio bh. trenera Brunu Akrapovića da njegov Split sutra u prvenstvu može pomrsiti račune Dinamu. 

Split će pod palicom bivšeg reprezentativca BiH do kraja sezone voditi grčevitu borbu za opstanak i svaki osvojeni bod je zlata vrijedan. Nakon pobjede u prošlom kolu nad Cibalijom pred Splitom je ovog vikenda duel sa Dinamom, a iako su domaći apsolutni favoriti, Akrapović je gubi nadi da bi njegov tim mogao do pozitivnog rezultata uz mušku i agresivnu igru. 

"Znamo kvalitetu Dinama, ali i mi smo se digli, bez obzira na to što nismo kompletni. Idemo s puno optimizma, idemo se nadigravati i što je najvažnije pokazati jedno drugo lice od onoga koje smo pokazali u Kupu. Puno zavisi o Dinamu, ali će se nešto pitati i nas", izjavio je Akrapović, čiju izjavu prenose 24 sata, te dodao: 

"Kada kažem nadigravati, ne mislim u klasičnom smislu, to bi bila utopija. U fudbalu je nadigravanje i između trenera i trenera. Gledam njihove igrače i stil igre, i onda slažem taktiku kako se najbolje tome suprotstaviti. Nekad dođete do zaključka da vam fali igrača koji bi vam plan proveli u djelo, pa onda pokušavate taktički nadmudriti protivnika". 

Na pitanje koga vidi kao najveću prijetnju iz redova Dinama spomenuo je našeg Armina Hodžića.

"Još uoči Kupa sam rekao da su to Hodžić i Stojanović. Ispada da sam prepoznaoi  pogodio ko će biti najbolji. Ali kod njih može bljesnuti bilo ko, Sammir ili neko drugi, oni imaju kvalitetu na svakoj poziciji, samo je pitanje koliko žemo im dopustiti da se razmašu." 

U hrvatskom prvenstvu Split je trenutno na pretposljednjoj poziciji sa 15 osvojenih bodova. Lošije je plasirana samo Cibalija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi