Lista želja

Conte od Abramoviča traži novac za četvoricu pojačanja

Edmir Škorić

Menadžer Chelseaja Antonio Conte od kluba traži da mu se dovedu četvorica igrača.

Conte će prema svemu sudeći u prvoj sezoni s Chelseajem osvojiti titulu, u igri je u FA Kupu (polufinale)...

Dobri rezultati nisu prošli nezapaženo i vlasnik kluba Roman Abramovič ne želi na kraju sezone da izgubi sjajnog italijanskog stručnjaka, koji naravno ima mnogo ponuda.

Conte je spreman ostati, ali želi da brani titulu i da napada Ligu prvaka, te mu je cilj da sa nekoliko novih imena napravi još snažniji Chelsea.

Želi dvojicu u odbrani, jednog veznjaka i jednog napadača. Pokušat će u vezni red dovesti Vidala iz Bayerna, a opcije u napadu su Morata iz Reala i Belotti iz Torina, dok nije isključeno da dođe Alexis Sanchez iz Arsenala.

Što se odbrane tiče, Conteova želja je njegov bivši igrač Bonucci iz Juvetusa, koji bi se upario s Luizm, dok bi na poziciju beka doveo De Sciglija kojeg hoće i Juventus. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Abramovič je spreman sve to da plati ukoliko Chelsea ove sezone dođe do duple krune i ima puno povjerenje u Contea i njegove trenerske sposobnosti, kao i menadžersku viziju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.