Vezista Zrinjskog na spisku Baždarevića

Tomić: Poziv je najbolji motiv za dalji rad

M. Maksimović

Tomislav Tomić se ponovo našao na širem popisu selektora Mehmeda Baždarevića.

 Zajedno s kolegama iz Premijer lige, Harisom Duljevićem i Miroslavom Stevanovićem čekat će da otkaže neko od 24 fudbalera sa spiska koji je Baždarević objelodanio danas pred mečeve protiv Gibraltara i Albanije.

“Sretan sam što sam ponovo na spisku. To mi daje motiv da još više i bolje radi i treniram u budućnosti. Poziv je i velika čast i zadovoljstvo, pa i onda kada sam na širem spisku“, rekao je Tomić.

Tomić je nastupio na sinoćnjoj utakmici protiv Širokog Brijega na Pecari u kojoj je domaćin eliminisao Zrinjski iz Kupa BiH.

“Široki Brijeg je zaslužio plasman u polufinale. Nismo igralo onako kako znamo i možemo, s tim što je dosta toga odlučio prvi meč. Bez obzira na eliminaciju, i dalje tvrdim da smo najbolji  tim u državi i nadam se da ćemo to uskoro dokazati. Možda će nam ispadanje iz Kupa donijeti i nešto dobro jer se sad možemo potpuno fokusirati na Premijer ligu u kojoj smo vodeći“, dodao je.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pred Plemićima je susret protiv Metalleghea na domaćem terenu kojim će zaključiti prvi dio sezone u Premijer ligi. U slučaju trijumfa, Zrinjski će doigravanje sigurno dočekati kao lider.

“Očekujem trijumf i smatram da bi deset bodova iz četiri utakmice bilo odlično. Potom slijedi pauza u kojoj moramo odmoriti glave, popraviti ono što dosad nije bilo dobro, te na koncu podići nivo igre i krenuti dalje“, rekao je na kraju razgovora Tomić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.