Juan Carlos Unzue preuzima tim?

Igrači Barcelone odabrali novog trenera?

Midhat Šljivak

Luis Enrique će na kraju sezone nakon tri godine vođenja tima napustiti trenersku poziciju u ekipi Barcelone.

Ovaj 46-godišnji stručnjak je nedavno najavio svoj odlazak, a već uveliko se špekuliše o imenu njegovog nasljednika.

Zaista veliki broj kandidata je u igri. Među njima su Jorge Sampaoli, Ernesto Valverede, Ronald Koeman i Mauricio Pochettino, ali jedno ime za sada u tišini pokušava da se izbori za posao

Radi se o Juanu Carlosu Unzueu, nekadašnjem golmanu Barcelone i sadašnjem pomoćniku Luisa Enriquea. Unzue je ozbiljno zainteresovan za preuzimanje velikana s Nou Campa, a navodno ima i veliku podršku igrača katalonskog kluba.

"Unzue zna kako sve funkcioniše unutar kluba, dugo radi s nama. Također, iskusan je i dugo je ovdje", istakao je veznjak Barcelone Andres Iniesta.

Unzue je od 2013. godine pomoćnik Luisa Enriquea. Radili su zajedno i u Celti, dok je samostalni posao imao u ekipi Numancije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.