Želja mu je da dobije broj devet

Rashford otkrio koji broj želi u Manchester Unitedu

Endin Čaušević

Marcus Rashford je prošle sezone oduševio fudbalski svijet svojim igrama kada je dobio šansu da debituje za Manchester United.

Ovaj mladi engleski napadač je već u prvim utakmicama pokazao da se radi o velikom talentu, te da United ne mora brinuti za svoju budućnost. Dolasko Josea Mourinha njegova minutaža je nešto manja, ali Rashford je svjestan da njegovo vrijeme tek dolazi.

Rashford trenutno u Manchester Unitedu na leđima nosi broj 19, ali je priznao da mu je velika želja da u budućnosti nosi "devetku" na dresu Crvenih đavola.

"Mlad sam da bih se sjećao vremena Alana Shearera ili Teddyja Sheringhama. Meni je idol bio Wayne Rooney i zbog njega volim broj devet koji je nosio u reprezentaciji. Želja mi je da jednog dana dobijem devetku u Unitedu i nadam se da će se ostvariti", rekao je Rashford.

Njegova želja mogla bi se ostvariti naredne sezone, ali samo u slučaju da Zlatan Ibrahimović odluči napustiti Old Trafford jer švedski napadač trenutno nosi broj devet.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.