Defanzivac Andrea Ranocchia

"Dolazak De Boera bio je šok"

D. Rakanović

Italijanski defanzivac Andrea Ranocchia rekao je da se bivši trener Intera Frank de Boer mučio u milanskom klubu, jer nisu radili dobro u predsezoni dok je trener bio Roberto Mancini. 

Holanđanin je zamijenio Mancinija prije početka sezone, ali je dobio otkaz nakon što je poražen sedam puta u 14 utakmica.

Ranocchia je počeo sezonu u Interu, ali je u januarskom prelaznom roku otišao na posudbu u Hull City. 

"Kada promijenite trenera u augustu, to je teško za sve, za klub, trenera i navijače. Dolazak De Boera bio je šok, on nije govorio italijanski. Mi nismo radili dobro u predsezoni. Nije bilo lako za trenera da dođe i nametne svoje ideje", rekao je Ranocchia, prenosi football-italia.net.

On je prokomentarisao i novog trenera Intera Stefana Piolija za kojeg je rekao da je dao ideju kako da se igra, mentalitet i pravila koja su poštovali.

"Nije ništa okrenuo naopako, samo je izabrao dobre igrače koji su igrali. Rezultat ste mogli vidjeti. Momci vrlo dobro rade s njim", rekao je Ranocchia. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Govoreći o svojoj budućnosti, rekao je da je on igrač Intera, ali da ostavlja otvorena vrata za sve. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.