Ibrahimović objasnio zašto je 2006. godine potpisao za Inter

Nakon što je Juve izbačen u Seriju B

Ibrahimović objasnio zašto je 2006. godine potpisao za Inter

E. Čaušević

Iako će uskoro proslaviti svoj 36. rođendan Zlatan Ibrahimović je i danas jedan od najboljih napadača u Evropi.

Švedski fudbaler je prošlog ljeta odlučio napustiti PSG, a svoju karijeru nastavio je u dresu Manchester Uniteda sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor. Ono što je zanimljivo za Ibru jeste da je bio prvak zemlje u svakom klubu u kojem je igrao u dosadašnjoj karijeri.

Šira Evropa Zlatana je upoznala kada je iz Ajaxa stigao u Juventus, a u dresu Stare dame pokazao je da se radi o sjajnom igraču. Ipak, Ibrahimović je odlučio napustiti Juve 2006. godine kada je ovaj klub zbog namještanja utakmica izbačen u Seriju B iako je te sezone bio prvak Italije.

Na razočarenje navijača Juventusa švedski napadač odlučio je napustiti Juve i pojačati ljutog rivala, Inter. Više od deset godina nakon njegovog transfera na Meazzu Ibrahimović je odlučio objasniti zbog čega je baš izabrao Inter iako je imao mnoštvo drugih ponuda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To je bilo jako uzbudljivo ljeto jer sam se iskreno dvoumio između Intera i Milana. Ipak, kada sam saznao da Inter nije 17 godina osvojio Scudetto odlučio sam da ću potpisati za taj klub i konačno mu donijeti titulu prvaka Italije. Došao sam u Inter, a sve ostalo je historija", rekao je Ibrahimović.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi