Foto: EPA

Četiri izuzetno teške utakmice

April će biti paklen za Real Madrid

April će definitivno biti mjesec odluke za ekipu Real Madrida, koja se nalazi u borbi za trofej u domaćoj La Ligi i Ligi prvaka.

Pred kraljevskim klubom su četiri izuzetno teška i zahtjevna ispita i to u rasponu od samo dvije sedmice.

Real će 8. aprila na svom terenu igrati gradski derbi sa Atleticom, a četiri dana kasnije na rasporedu je meč Lige prvaka protiv Bayern Munchena, koji se igra u Munchenu.

Već 18. aprila slijedi revanš četvrtfinala Lige prvaka i novi meč sa Bayernom, ali ovoga puta na Santiago Bernabeu, a šlag na tortu je 23. aprila kada će na istom stadionu biti odigran El Clasico.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid se trenutno nalazi na prvom mjestu u La Ligi sa 65 bodova i ima dva boda više i utakmicu manje od drugoplasirane Barcelone, dok je u Ligi prvaka cilj odbrana titule. 

Pomenute četiri utakmice u aprilu će najbolje pokazati koliko Real u ovom trenutku može, a nama samo ostaje da uživamo u spektaklima koji se približavaju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.