Real Madrid preživio jedno od težih gostovanja
Foto: EPA

Kraljevi slavili na San Mamesu

Real Madrid preživio jedno od težih gostovanja

E. Škorić

U susretu 28. kola španske La Lige Real Madrid je gostovao Athleticu, pa je na kraju slavio sa 2:1.

Real Madrid je imao jako teško gostovanje na San Mamesu, ali je uspio da pobijedi i da se drugoplasiranoj Barceloni odmakne na pet bodova. 

Ronaldo je u 10. minuti zatresao mrežu Athletica, ali mu je pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije, da bi potom u 16. minuti Arrizabalaga sjajno odbranio udarac Portugalca.

Kraljevi su poveli u 25. minuti kada je Karim Benzema pogodio na ubačaj Ronalda i na poluvremenu Madriđani su vodili s 1:0.

Aritz Aduriz je u 65. minuti asistenciju Raula Garcije pretvorio u pogodak za izjednačenje, ali samo tri minute kasnije Ronaldo je drugom asistencijom omogućio gol Casemiru, što je bio gol za pobjedu gostiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je zadržao prednost, stigao do 20. pobjede i korak je bliže tituli, no ima još 11 utakmica do kraja sezone i daleko od toga da je nešto gotovo.

La Liga, 28. kolo:
Athletic - Real 1:2 (Aduriz 65/ Benzema 25, Casemiro 68)


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi