Smanjena kazna UEFA-e

Donesena presuda o 'slučaju Ademi'

Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausannei donio je presudu o slučaju Arijana Ademija. 

Makedonac je poslije pobjede Dinama nad Arsenalom bio pozitivan na nedopuštena sredstva i određena mu je četverogodišnja suspenzija, međutim na teren bi se mogao vratiti prije od očekivanog. 

Dinamo se u nekliko navrata žalio na UEFA-inu drastičnu kaznu, a dio argumenata zagrebačkog kluba je zvanično uvažen. Ademiju je kazna smanjena s četiri na dvije godine i na teren će se moći vratiti krajem ove godine. 

"Međunarodni sportski arbitražni sud (CAS) obavijestio je GNK Dinamo o konačnoj odluci slučaja Ademi. 25-godišnjem defenzivnom veznom Dinama službeno je smanjena suspenzija s četiri na dvije godine. Povratak Arijana Ademija na terenu očekuje se u oktobru 2017", piše na službenoj stranici 'modrih'.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ademi je preživio pravu agoniju od trenutka kada je pao na doping testu. U međuvremenu je igrao fudbal na amaterskoj razini i pitanje je koliko će mu sada trebati da se vrati u staru formu. Jedno je sigurno, čeka ga težak put... 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.