Kako je Kramarić iz Dinama otišao u Rijeku?
FOTO: EPA

Mišković otkrio istinu

Kako je Kramarić iz Dinama otišao u Rijeku?

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić etiketiran je kao jedan od najvećih promašaja u historiji Dinama. 

Kramarić danas kao igrač Hoffenheima trese mreže u Bundesligi, međutim u klubu sa Maksimira za koji je živio u mladosti nikada nije dobio priliku da se dokaže. Ispred njega prednost su dobijali "stranci", a kada se požalio na svoj status, potjeran je iz ekipe,

Svjestan je bio Kramarić da za njega nema budućnosti u Dinamu, a kako je na kraju prešao u Rijeku, u kojoj je stekao potpunu igračku afirmaciju, otkrio je za Jutarnji list predsjednik kluba Damir Mišković. 

"Jedina istina oko Kramarića je da je bio istjeran iz ekipe nakon utakmice s Belupom, te kako je to isto poslijepodne njegov tata nazvao Rijeku i pitao može li njegov sin doći. Ja sam mu odgovorio da može, ali ako dobije čiste papire iz Dinama, jer ja ne mogu platiti odštetu", otkrio je Mišković. 

Špekulisalo se da je Dinamo imao određen postotak od sljedećeg Kramarićevog transfera, međutim istina je drugačija.

"Kramarićevi su donijeli čiste papire i Dinamo tu nije imao nikakve postotke", jasan je predsjednik Rijeke. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon što je eksplodirao u dresu Rijeke za Kramarića je uslijedio transfer u Leicester, a potom u Hoffenheim čiji je i danas član. On je Riječanima ujedno donio najveću zaradu u historiji. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije