Ramos ih je ovaj put nadmašio

Legendarni napadači nisu uspjeli ono što je uspio Ramos

E. Čaušević

Odbrambeni fudbaler Real Madrida, Sergio Ramos, ostat će upamćen po tome što je postizao golove onda kada je to bilo najvažnije, u posljednjim minutama utakmice. 

Ramos je za Real Madrid u prethodnih nekoliko godina postizao najvažnije golove u posljednjim sekundama utakmica. Ovaj odbrambeni igrač je jedan od rijetkih štopera koji se može pohvaliti da je veoma često na listi strijelaca.

Čak šta više Ramos je nadmašio mnoge fudbalske legende što se tiče golova u nacionalnom dresu. Ovaj 30-godišnji štoper je u svojoj dosadašnjoj karijeri u dresu Španije postigao deset golova što je više od mnogih legendi fudbala.

Doduše, Ramos je za Španiju odigrao 140 utakmica, ali moramo mu progledati kroz prste jer se radi od odbrambenom fudbaleru.

5. Martin Palermo

Možda i "najmanja" zvijezda na ovoj listi, ali u Argentini je sigurno jedan od najlegendarnijih igrača. Palermo nikada nije dobio pravu priliku u dresu Gaučosa pored mnogobrojnih zvijezda koje su igrale u Evropi. Nekadašnji napadač Boce Juniors odigrao je 15 utakmica za Argentinu i postigao je devet golova.

4. Robbie Fowler

Fowler je legendarni engleski napadač koji je najveći trag ostavio u dresu Liverpoola. Iznenađujuće, Fowler je u dresu reprezentacije Engleske odigrao samo 27 utakmica i postigao je sedam golova.

3. Giovane Elber

Legendarni brazilski napadač poznat je po svojim golgeterskim sezonama u Bayernu. Ipak, njegova nesreća što se tiče reprezentacije Brazila jeste što je u to vrijeme njegova konkurencija bilo Ronaldo. Elber je za Karioke odigrao 15 utakmica i postigao je sedam golova.

2. Roy Makaay

Legendarni holandski napadač je također blistao u dresu minhenskog Bayerna, ali i u ekipi Deportiva iz La Corune. 2003. godine osvojio je Zlatnu kopačku, ali se u reprezentaciji Holandije nije proslavio. Odigrao je 43 utakmica i postigao šest golova.

1. Francesco Totti

Kralj Rima će ostati vječno upamćen po svojim nevjerovatnim utakmicama u Romi. Ipak, u reprezentaciji Italije Totti je bio nešto skromniji. 2006. godine osvojio je Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj kada se oprostio od reprezentacije. Za Italiju je odigrao 58 utakmica i postigao je devet golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.