UEFA izabrala ekipu godine
FOTO: EPA

Četiri fudbalera Reala među 11 najboljih

UEFA izabrala ekipu godine

A. Beganović

U UEFA-inoj ekipi godine nalazi se najviše fudbalera Reala, čak četvorica.

UEFA je danas objavila najbolju ekipu za prošlu godinu koju su izabrali posjetioci službene stranice Evropske fudbalske asocijacije.

U izboru je učestvovalo više od sedam miliona navijača, a najviše glasova osvojio je Sergio Ramos. Naime, čak 488.908 ljubitelja fudbala glasalo je za odbrambenog fudbalera Reala, dok je Cristiano Ronaldo dobio 450.220 glasova, a Lionel Messi 418.449.

Na četvrtom mjestu po broju osvojenih glasova završio je hrvatski veznjak Reala, Luka Modrić sa 381.234 glasa, a zanimljivo je i to da je po četvrti put u ekipu godine uvršen golman Juventusa, Gianluigi Buffon.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ekipa godine (4-3-3): Gianluigi Buffon (Juventus/Ita) - Leonardo Bonucci (Juventus/Ita), Gerard Pique (Barcelona/Špa), Sergio Ramos (Real Madrid/Špa), Jerome Boateng (Bayern/Njem) - Andres Iniesta (Barcelona/Špa), Toni Kroos (Real Madrid/Njem), Luka Modrić (Real Madrid/HRV) - Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Por), Antoine Griezmann (Atletico Madrid/Fra), Lionel Messi (Barcelona/Arg).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi