Sudac iz Zambije konačno otkrio zašto nije isključio Ramosa

Iako mu je krenuo pokazati karton

Sudac iz Zambije konačno otkrio zašto nije isključio Ramosa

Glavni sudac na meču između Real Madrida i Kashime Janny Sikazwe bio je u centru pažnje i tokom susreta, ali i nakon posljednjeg zvižduka.

Sporni trenutak desio se u 89. minuti meča kada je Sikazwe bez dilema trebao pokazati Sergiju Ramosu put u svlačinicu nakon jednog prekršaja.

Ramos je imao žuti karton, a prekrašaj iz 89. minute definitivno je bio za isključenje što je očito pomislio i glavni arbitar meča.

On je krenuo da izvadi žuti karton što bi označilo kraj meča za Ramosa, ali ipak se predomislio i izvadio ruku iz džepa. Ovo je izazvalo buru negodovanja kod igrača japanske ekipe, a video je veoma brzo postao hit na internetu.

Sikazwe je konačno odlučio da objasnio zašto nije isključio Ramosa kada je već krenuo to da uradi, a razlog je slaba komunikacija sa pomoćnim sucem.

"Bio je to samo nedostatak komunikacije. Samo nedostatak komunikacije između mene i mog pomoćnika. On mi je rekao da je to faul, ali da nije karton, a ja sam razumio da jeste karton", rekao je Sikazwe.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi