Odbrana će imati pune ruke posla

U Osijeku strahuju od Armina Hodžića

U Osijeku pred subotnju utakmicu sa Dinamom uveliko traže recept za zaustavljanje Armina Hodžića. 

Bh. reprezentativac je ovog proljeća prava napast. Uključujući prvenstvo i Kup, zabio je čak 12 od 17 Dinamovih pogodaka, pa stoga ne treba sumnjati da će odbrana Osijeka imati pune ruke posla na Maksimiru. 

Toga je svjestan jedan od trenera u Osijekovom stručnom štabu Ivo Smoje, koji se na treninzima uglavnom bavi radom na defanzivim stvarima. 

"Nije Dinamo samo Hodžić. Oni su ekipa u kojoj opasnost prijeti sa svih strana. Hodžića doista 'curi' ovog proljeća, a kada napadača krene na taj način, praktički ne postoji nekakav poseban recept kako ga zaustaviti. Pokušat ćemo ga odmaknuti od našeg gola", kazao je Smoje i dodao:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Čujem kako Hodžić vrlo temeljito proučava golmane i njihovo ponašanje i kretanja. Vjerovatno je 'studirao' Mikulića, pa mu Malenica na golu možda bude iznenađenje." 

Po broju postignutih golova, Hodžić je trenutno treći strijelac HNL-a. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.