Fudbaler Širokog Brijega

Menalo: Pobjeda u Vitezu za samopouzdanje pred Kup

M. Maksimović

Luka Menalo je bio najbolji igrač Premijer lige BiH tokom posljednja dva kola u kojima je njegov Široki Brijeg upisao dvije pobjede, a on na dva meča postigao čak pet pogodaka. 

Nakon hat-tricka na utakmici protiv Olimpica, Menalo je ponovo zablistao sinoć i bio dvostruki strijelac na utakmici protiv Mladosti.

“Ide mi dobro, ekipa igra sjajno, stvaramo prilike i onda je svima naravno lakše, posebno nama koji igramo naprijed. Zahvalan sam stručnom štabu i navijačima koji su uz nas. Protiv Mladosti nije bilo lako, igrali smo dobro, ali su i gosti imali svoje prilike. Ne treba zaboraviti da su dva puta pogađali prečku, iako je na kraju posve zaslužena naša pobjeda”, rekao je Menalo.

U narednom kolu Široki gostuje u Vitezu, a potom slijedi meč polufinala Kupa BiH protiv Željezničara.

“U Vitezu idemo na pobjedu koja bi bila treća u nizu, a što bi nesumnjivo bilo značajno pred tako važnu utakmicu kakva je ona koju ćemo igrati protiv Željezničara. Danas smo u Ligi za opstanak, a kvalitetom tu ne pripadamo, zbog toga smo gladni uspjeha u Kupu. Idemo na pobjedu uz dužni respekt Željezničaru”, dodao je.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.