Sablić: Olimpik je bio otvoreniji i to nam je išlo na ruku

Trener Širokog Brijega

Sablić: Olimpik je bio otvoreniji i to nam je išlo na ruku

M. Maksimović

Široki Brijeg je s visokih 5:1 porazio Olimpic na domaćem terenu, te na najbolji način zakoračio u Ligu za opstanak u kojoj će Širokobriježani igrati za ugled, čast i popravljanje samopouzdanja za Kup gdje su ambicije otići do samog kraja.

Široki Brijeg je s visokih 5:1 porazio Olimpic na domaćem terenu, te na najbolji način zakoračio u Ligu za opstanak u kojoj će Širokobriježani igrati za ugled, čast i popravljanje samopouzdanja za Kup gdje su ambicije otići do samog kraja. Trener Goran Sablić zadovoljan je sinoćnjom partijom svojih izabranika.

“Kada imamo ovakav pristup i kad smo ovako inspirisani onda je realno za očekivati da pobijedimo. Na ruku nam je išlo, što je za razliku od prošle utakmice, Olimpik bio nešto otvoreniji i ostavljao nam dosta prostora iza leđa njihove odbrane. Stvorili smo dosta prilika i zasluženo pobijedili“, rekao je.

Za razliku od utakmice od prije dvije sedmice, Plavo-bijeli su sinoć bili konkretniji i motivisaniji te su bez problema fenjeraša doveli na rub ispadanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Želim da ovako nastavimo dalje, odnosno da iz utakmice u utakmicu budemo kvalitetniji. Već sad u srijedu protiv Mladosti treba potvrditi izdanje protiv Olimpika“, dodao je Sablić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi