Foto: EPA

Aubameyang bi mogao postaviti novi rekord

Zvijezda Dortmunda premašuje cijenu od 100 miliona funti?

Zvijezda Borussije iz Dortmunda, Pierre-Emerick Aubameyang, će, prema istraživanjima, najvjerovatnije postati prvi igrač koji će dostići, ili prebaciti cijenu od 100 miliona funti.

Gabonski napadač igra u odličnoj formi ove sezone, te je postigao 25 golova u isto toliko utakmica u Bundesligi.

Veliki je broj nepoznanica u vezi njegove fudbalske budućnosti, a očekivanja su da će napustiti Dortmund ovog ljeta.

Klub koji se najviše povezivao sa dovođenjem ovog brzonogog napadača je Real Madrid, tako da bi se upravo u Madridu mogli odlučiti na dovođenje skupog pojačanja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prema istraživanjima koja je proveo Bwin, izglednije je da će upravo ovaj igrač, a ne neka od zvijezda iz Premier lige oboriti rekord transfera od 100 miliona funti.

Istraživanje je uzelo u obzir starost igrača, poziciju, pa čak i veličinu kluba iz kojeg dolaze. Ukoliko se statistike ispostave tačnim, ubrzo bi mogli vidjeti još jedan rekordni transfer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.