Izvršni direktor Borussije posramio Engleze
Foto: EPA

Hans-Joachim Watzke

Izvršni direktor Borussije posramio Engleze

Hans-Joachim Watzke, izvršni direktor dortmunske Borussije, mišljenja je da će reprezentacija Engleske još dugo čekati na trofej. 

Kako prenosi ugledni BBC, Watzke je izjavio da Englezi neće osvojiti trofeje narednih 25 godina u međunarodnim takmičenjima, a dotakao se također i činjenice da je Leicester jedini engleski klub u četvrtfinalu Lige prvaka. 

"Već 50 godina reprezentacija Engleske nije osvojila nijednu titulu i siguran sam da ćemo svi zajedno proslaviti 75. godišnjicu. Sav njihov novac je na račun kreativnosti", izjavio je Watzke.

Osim što smatra da se Engleskoj ne smiješe trofeji, njihov opstanak ne vidi ni u Ligi prvaka. 

"Englezi imaju samo jedan klub u četvrtfinalu Lige prvaka, a to je Leicester. Budimo realni, to nije tim za koji vjeruješ da može da osvoji titulu", riječi su izvršnog direktora Borussije. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Engleska, istina, kao jedna od najstarijih reprezentacija nije prikupila veliki broj trofeja. U aktuelnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. je na prvoj poziciji u grupi F sa 18 bodova. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi