Hrvatski derbi

Dok su navijači Rijeke slavili, na Rujevici se zapalio krov

Na stadionu Rujevica jučer je odigran jedan od najvažnijih derbija hrvatskog nogometa. 

Snage su odmjerili Rijeka i Dinamo (1:1), a u sjajnom meču koji je ponudio dosta šansi i na kraju dva pogotka, nije izostala ni paklena atmosfera. 

Nakon što je u 68. minuti Franko Andrijašević pogodio za vodstvo Rijeke, na krovu Rujevice je planula omanja vatra. Požar je ugledao jedan navijač, koji je prišao policajcu, a on je pozvao vatrogasce. Uzrok požara se, kako prenose mediji u susjedstvu, još utvrđuje. 

Rijeka je na domaćem terenu vodstvo imala sve do 86. minute. Hladan tuš domaćim navijačima je priredio El Arabi Hilal Soudani kojem je za gol asistirao novopečeni A reprezentativac BiH Amer Gojak. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.