Burki sjedio pored Bartre

Golman Dortmunda opisao šta se dešavalo u autobusu

Endin Čaušević

Fudbalski svijet večeras je uzdrmala vijest iz Dortmunda gdje se desilo nekoliko eksplozija isred autobusa Borussije.

Utakmica četvrtfinala između Dortmunda i Monaca je odgođena zbog eksplozije u kojoj je povrede ruke zadobio Marc Bartra. Još uvijek nije poznato ko je odgovoran za napad, te da li je u pitanju terorizam.

Nakon svih dešavanja oglasio se i golman njemačke ekipe Roman Burki koji je sjedio upravo pored Bartre u autobusu ove ekipe. Švicarski golman je kazao da su čuli jaku eksploziju, te da su svi pokušali da legnu na pod.

"Napustili smo hotel u 19:15 sati i krenuli smo prema stadionu. Kada je autobus skrenuo na glavnu cestu tada smo čuli jaku eksploziju. Ja sam sjedio s Bartrom koji je zadobio povrede ruke kada je puklo staklo na autobusu", rekao je Burki, te dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nakon eksplozije svi smo pokušali da legnemo na pod, a oni koji nisu uspjeli su se jednostavno sakrili iza sjedišta. Nismo znali da li će se desiti još eksplozija. Policija je brzo došla i odvela nas na sigurno. Svi smo u velikom šoku i niko ne misli o utakmici nakon svega ovoga".

Podsjećamo, utakmica između Borussije Dortmund i Monaca bit će odigrana sutra od 18:45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.