Foto: EPA

Donio odluku

Ibra odlazi ako se United ne plasira u Ligu prvaka

Midhat Šljivak

Zlatan Ibrahimović napustiće redove Manchester Uniteda ako se klub ne plasira u Ligu prvaka.

Iskusni 35-godišnji napadač ima ugovor s Unitedom do ljeta uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu. Ipak, do produžetka ugovora neće doći ako Crveni đavoli ne uspiju izboriti plasman u Ligu prvaka.

Ibrahimović je, prema pisanju engleskih medija, ove riječi saopštio i rukovodstvu tima, te sada sve zavisi od kraja sezone.

United ima dvije opcije za plasman u Ligu prvaka. Prva je kroz prvenstvo, gdje je ovaj tim trenutno na petom mjestu sa 57 bodova, ali sa četiri boda manje od četvrte pozicije koja vodi u kvalifikacije za najelitnije takmičenje u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Druga opcija je osvajanje Evropske lige. United je stigao do četvrtfinala gdje večeras igra prvi meč protiv Anderlechta i trofej u ovom takmičenju timu s Old Trafforda bi donio plasman u Ligu prvaka, ali i ostanak Zlatana Ibrahimovića.

Šveđanin se povezivao s prelaskom u američki MLS, gdje ga želi ekipa Los Angeles Galaxyja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.