Napadač Sloge za SportSport.ba

Radovanović: Na svom terenu smo favoriti protiv bilo koga

Samir Mlaćo

Nogometaši Sloge iz Simin Hana pružaju sjajne partije u drugom dijelu sezone Prve lige Federacije naše zemlje.

Nakon pobjede u prošlom kolu nad Orašjem (3:0), izabranici Nermina Bašića sutra će ugostiti GOŠK iz Gabele.

Za SportSport.ba uoči ovog meča je govorio Igor Radovanović, napadač Sloge koji je u Orašju postigao het-trick te bio junak pobjede svog tima.

"Mislim da smo u Orašju odigrali stvarno dobro, postigli tri pogotka i zasluženo slavili. Zasluge idu cijelom timu, pogotovo našem golmanu Hamzabegoviću koji nam je svojim odbranama ulio dodatnu sigurnost i samopouzdanje. Jako sam sretan da sam baš ja bio strijelac sva tri pogotka, međutim, svi su bili plod uigranih akcija. Drugi i treći gol smo posigli poslije prekida koje neprestano uigravamo na treninzima od početka priprema", kazao je Radovanović na početku razgovora za SportSport.ba.

GOŠK je u sjajnoj formi, te u Simin Han dolazi po bodove. Ipak, i Sloga ima svoje ambicije.

"Očekuje nas teška utakmica sa protivnikom iz samog vrha koji sigurno posjeduje kvalitet. Isto tako imaju i mane koje ćemo pokušai iskoristiti kao i u duelu iz prve polusezone kada smo ih savladali u Gabeli. Na našem terenu smo mi uvijek favoriti bez obzira ko nam dolazi i daćemo sve od sebe da nastavimo pozitivan niz i popravimo bodovni saldo", jasan je 31-godišnji napadač.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloga bi se pobjedom u sutrašnjem meču uključila u borbu za sami vrh tabele. Ipak, Radovanović ističe da njegov tim ima zacrtani cilj.

"Nama je prvi cilj opstanak u ligi i priključak gornjem dijelu tabele. Igramo stvarno dobro, osvajamo bodove i dosta smo kvalitetniji nego u prvom dijelu. U timu vlada odlična atmosfera, imamo sve uslove za dobar rad. U klubu je sve posloženo na svoje mjesto, zna se šta je čiji posao i u takvom ambijentu je lako davati svoj maksimum i postizati dobre rezultate. Ako kluba nastavi napredovati u svim segmentima kao do sada, mislim da ćemo uskoro biti zreli i za veća dostignuća. Ponavljam, za sada nam je opstanak u ligi glavni cilj i jako smo blizu da to i ostvarimo", dodao je Radovanović na kraju razgovora. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.