Husić: Nećemo dozvoliti da se prlja ime i ugled kluba

Direktor Sloge Simin Han za SportSport.ba

Husić: Nećemo dozvoliti da se prlja ime i ugled kluba

Adnan Beganović

Takmičenje u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine polako ulazi u svoj završni dio, a devet kola prije kraja mnoga pitanja su još uvijek otvorena.

Borba za ulazak u Premijer ligu kao i za ostanak u Prvoj ligi FBiH biće jako neizvjesna, a trenutno je u najboljoj formi Sloga Simin Han.

Ova ekipa je u posljednja četiri susreta osvojila 10 bodova, a u posljednjih osam 19 od mogućih 24, te se tako učvrstila u sredini tabele.

"Prezadovoljni smo bodovnim učinkom u posljednjih osam susreta. Nalazimo se na 6. mjestu tabele sa 32 osvojena boda i potrudit ćemo se da u gornjem domu ostanemo do kraja sezone", na početku razgovora za SportSport.ba je istakao direktor Sloge, Almir Husić.

Do kraja prvenstva ostalo je još devet kola, a vodeći Travnik koji u 24. kolu gostuje u Simin Hanu bježi Slogi sedam bodova, no kako kažu u ovom klubu cilj im nije Premijer liga.

"Travnik ima veliku bodovnu prednost i mislim da je za nas nedostižan u ovom trenutku. Ove godine je cilj ostanak u Prvoj ligi, a naredne ko zna", govori Husić.

Posljednji rezultati Sloge iznenadili su mnogobrojne "poznavaoce" prilika u Prvoj ligi pa se sve više u kuloarima priča o kupovini utakmica od strane ekipe iz Simin Hana.

"Ne znam ni sam šta da vam u ovom trenutku kažem osim da su to gluposti. Čini mi se da ne smiješ uvezati par pobjeda jer odmah se priča o kupovini utakmica i sličnim stvarima. Klub smo u kojem je sve na svom mjestu. Teško je danas raditi u sportu u Bosni i Hercegovini, no i pored tih teškoća napravili smo kolektiv na koji smo ponosni i onda je normalno da vam nije pravo kada se plasiraju neistinite priče", govori Husić i dodaje:

"Svim sredstvima ćemo se boriti protiv takvih priča. Ako bude trebalo spremni smo ići i na sud, no nećemo dozvoliti da bilo ko prlja ime i ugled kluba. Sloga je odgovorno tvrdim jedini klub u Federalnoj ligi, pa i jedan od rijetkih u Bosni i Hercegovini koji ima generalnog sponzora. Radi se o firmi BIH Expres. INC sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama koja godišnje za klub izdvaja 250.000 KM.

U narednim danima biće održana sjednica Skupštine FK Sloga na kojoj će se izabrati i novi predsjednik kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Uskoro će se održati Skupština na kojoj će se između ostalog izabrati i novi predsjednik kluba. Do sada je to bio gospodin Azmir Husić koji je najzaslužniji za uspjeh Sloge, no zbog poslovnih obaveza on tu funkciju ne može više obavljati pa smo se odlučili izabrati novog pedsjednika. Azmir će i dalje sponzorisati klub i pomagati nam u radu", zaključio je Husić. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi