Foto: EPA

Youri Tielmans u Unitedu?

Protiv Uniteda je igrao njihov budući fudbaler

Midhat Šljivak

Manchester United već polako priprema teren za dovođenje novih fudbalera u ljetnom prelaznom roku.

Mnogobrojna velika imena se povezuju s prelaskom u redove Crvenih đavola, a jedno ime bi neočekivano moglo završiti na Old Traffordu naredne sezone.

Radi se o mladom veznjaku belgijskog Anderlechta Youriju Tielemansu.

Ovaj 19-godišnji fudbaler se već odavno povezuje s prelaskom u najveće engleske klubove. Interes je prethodnih sezona pokazivao Chelsea, a nakon što je igrom u dresu Anderlechta impresionirao, tim s Old Trafforda se uključio u igru za njegovo dovođenje.

Tielemans se smatra jednom od najvećih zvijezda belgijskog fudbala. Iako mu je tek 19 godina, već nekoliko sezona je standardan član prvog tima Anderlechta, a igrama je privukao veliku pažnju na sebe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovor s belgijskim velikanom ga veže do 2020. godine, no on bi već ovog ljeta za ogromnu sumu novca mogao preći u nekog od velikana s Otoka.

Njegova cijena na tržištu je 20 miliona eura, ali će isplata timu iz Brisela vjerovatno biti mnogo veća.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.