Raspoloženi Mourinho: Možda sam odabrao najbolje igrače?
Foto: EPA

Posebni nakon pobjede nad Chelseajem

Raspoloženi Mourinho: Možda sam odabrao najbolje igrače?

Midhat Šljivak

Sjajna taktika Josea Mourinha zaustavila je danas njegov nekadašnji tim Chelsea na Old Traffordu.

Chelsea je poražen od Manchester Uniteda s 2:0, a Posebni je za ovaj odabrao zanimljiv tim, bez Zlatana Ibrahimovića u početnom sastavu.

Priliku je dobio Marcus Rashford, koji je "načeo" Plavce, a na pitanje je li odmarao igrače, Jose je uz osmijeh odgovorio.

"Možda nismo odmarali igrače, već smo odabrali samo najbolje?", istakao je nasmijani Mourinho, te je dodao:

"Potpuno smo kontrolisali utakmicu sve do trenutka kada smo Chelseaju prepustili dominaciju. Znali smo da će im to otežati posao, jer teško igraju kada se neki tim ovako postavi", rekao je Mourinho nakon meča.

Pohvalio je mladog Rashforda koji, ali i kompletan tim.

"Marcus Rashford je bio fantastičan. Bio je prebrz za odbranu Chelseaja, a ovaj gol će mu podići samopouzdanje. Svi su bili fantastični danas, prezadovoljan sam timom i rezultatom. Morali smo pobijediti, jer nam u korist nisu išli rezultati Liverpoola i Manchester Cityja. Nama bod danas ne bi ništa značio u borbi za Ligu prvaka", rekao je Mourinho.

United će se do kraja boriti za plasman u Ligu prvaka s Liverpoolom i Manchester Cityjem. Iako postoji opcija plasmana u najelitnije evropsko takmičenje osvajanjem Evropske lige, Jose ne odustaje od Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne želim odustati od Premier lige, iako možemo osvojiti Evropsku ligu. Sve dok je matematički moguć plasman u Ligu prvaka, borićemo se", dodao je Mourinho.

Crveni đavoli su trenutno na petom mjestu sa 60 bodova, šest bodova manje od Liverpoola i četiri od Cityja, ali i sa dvije, odnosno jednom utakmicom manje od ovih rivala.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi