Foto: EPA

Bavarci gostuju Realu

Ancelottijeva riječi ulijevaju optimizam navijačima Bayerna

Sutra je na rasporedu revanš meč četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Bayern Munchena.

Pred utakmicu na Santiago Bernabeu riječ je dobio trener Bayerna Carlo Ancelotti, koji je poručio da njegovoj ekipi treba perfektna partija da bi prošao u polufinale.

"Nakon što smo poraženi u Munchenu u ovaj susret ulazimo kao autsajderi. Stvarno nam je potrebna perfektna partija da bismo se našli u polufinalu. Za Madrid me vežu lijepe uspomene, ali sutra želim pobjedu", rekao je Ancelotti.

Trener Bayerna je donio i neke dobre vijesti za navijače, a one se tiču Roberta Lewandowskog koji bi mogao zaigrati u revanšu.

"Lewandowski je u dosta dobrom stanju i trebao bi igrati, a vjerovatno ću moći računati i na Hummelsa i Boatenga", ističe Bayernov trener.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Koliko je Robert Lewandowski bitan za Bavarce najbolje se vidjelo na prethodne dvije utakmice koje je propustio (Real 1:2, Leverkusen 0:0), gdje se njemački prvak propisno mučio sa realizacijom.

Utakmica Real Madrida i Bayerna igra se sutra s početkom u 20:45 sati, a vrijedi podsjetiti da je kraljevski klub u prvoj utakmici kao gost slavio sa 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.