Fener stigao zaostatak od 14 poena

Fenerbahce nakon velikog preokreta savladao Panathinaikos

D. Rakanović

Košarkaši Fenerbahcea savladali su večeras nakon velikog preokreta Panathinaikos sa 71:58 na gostovanju u prvoj utakmici četvrtfinala Eurolige.

Fenerbahce je nakon katastrofalne druge četvrtine, odličnom igrom u drugom poluvremenu sveo protivnika na samo 16 postignutih poena i ostvario ubjedljivu pobjedu.

Nakon što u prvoj četvrtini nijedna ekipa nije mogla da se rezultatski odvoji, u drugom periodu igre PAO je izrešetao koš Fenera i došao do 14 poena prednosti (42:28). Ipak, Fener u trećoj četvrtini sjajnom odbranom dopušta domaćima samo osam poena, i smanjuje zaostatak na samo dva poena (50:48). U posljednjem periodu, izabranici Željka Obradovića nastavljaju u istom ritmu i sjajnom odbranom rješavaju pitanje pobjednika i dolaze do važnog trijumfa.

Bogdan Bogdanović je bio najefikasniji u ekipi Fenerbahcea sa 23 poena. Pratili su ga Nikola Kalinić sa 16 i Bobby Dixon sa 13 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U ekipi Panathinaikosa istakli su se KC Rivers sa 16 i Mike James sa 14 poena. 

Druga utakmica ove dvije ekipe igraće se u četvrtak u Atini sa početkom od 20 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.