Veliki preokret Panathe, Fener slavio nakon produžetka

Euroliga, 30. kolo

Veliki preokret Panathe, Fener slavio nakon produžetka

Košarkaši Panathinaikosa savladali su u gostima Maccabi, u utakmici 30. kola Eurolige.

'Zeleni' su večeras trijumfovali rezultatom 81:61 u posljednjem kolu regularnog dijela takmičenja i tako zadržali četvrtu poziciju na tabeli (19-11). Maccabi je takmičenje u Euroligi okončao sa omjerom od 10 pobjeda i 20 poraza.

Domaćin je početkom drugog poluvremena imao 13 poena prednosti (45:32), ali je u nastavku doživio pravu katastrofu, za 20 minuta postigao je samo 19 poena i upisao ubjedljiv poraz.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Mike James sa 17 poena, sedam asistencija i pet skokova, dok je isti košgeterski učinak na drugoj strani imao Victor Rudd.

Do pobjede je večeras došao i Fenerbahče, i to u duelu sa Barcelonom u Ulker Sports Areni. Ekipa Željka Obradovića slavila je tek nakon dodatnih pet minuta (68:65), u regularnom dijelu bilo je 58:58.

Fener je ovim trijumfom preskočio Efes i dospio na peto mjesto (18-12), uz utakmicu više. Sa druge strane, Barcelona je sezonu završila na 11. poziciji sa svega 12 pobjeda.

Prvo ime kod Fenera bio je Bogdan Bogdanović sa 15 koševa, pet skokova i četiri ukradene lopte. Kod gostiju se istakao Tyrese Rice sa 19 pogodaka.

Ekipa Galatasaraya je u gostima pobijedila Bamberg sa 84:79.

Sinan Guler je za Galatu ubacio 17 poena, a jedan manje upisao je Blake Schilb. Najefikasniji kod domaćina bio je Nicolo Melli sa 17 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Tim iz Istanbula je sezonu u elitnom takmičenju okončao na 12. mjestu (11-19), dok je Bamberg 13. sa pobjedom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi