Policija odradila pravi posao

Uhapšen bombaš iz Dortmunda, poznat motiv napada

Edmir Škorić

Muškarac osumnjičen za napad na autobus Borussije Dortmund uhapšen je u Njemačkoj.

Sergej W., 29-godišnnjak s rusko-njemačkim državljaninom, osumnjičen je za napad na autobus Borussije pred meč Lige prvaka protiv Monaca, a tamošnja policija uspjela ga je pronaći.

Sergej je, prema istražiteljima, sam osmislio bombaški napad u kojem je povrijeđen nogometaš Borussije Marc Bartra, te jedan od policajaca koji su bili u pratnji autobusa.

Iako je na mjestu zločina bilo pismo u kojem su islamistički ekstremisti preuzeli odgovornost, policija je sumnjala u isto, pa je na kraju optužben spomenuti Sergej, a motivi napada bili su isključivo financijski.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On je uhapšen pored grada Tubbingena i optužen je za pokušaj ubistva, nanošenje teških tjelesnih povreda i izazivanje eksplozije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.