Foto: EPA

Ibra ne završava karijeru, ali mijenja sredinu

Ibrahimović napušta United i odlazi u MLS

D. Rakanović

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović na kraju sezone napustiće Manchester United. 

Ibrahimović je teže povrijedio koljeno na revanšu protiv Anderlechta u Ligi Evrope i nema namjeru da završi karijeru zbog te povrede. 

Zlatan se pomirio sa činjenicom da odlazi sa Old Traforda i najbliži je da prihvati ponudu iz američke MLS lige i postane igrač Los Angeles Galaxyja, prenosi britanski Mirror.

Kako se špekuliše, u Manchesteru neće iskoristiti opciju da zadrže još godinu dana Šveđanina zbog njegovih godina i povrede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zlatan će prema prvim prognozama pauzirati oko sedam mjeseci zbog ove povrede, a klub iz Sjedinjenih Američkih Država želi sačekati Ibru da se oporavi.

Ibrahimović je ove sezone postigao 28 pogodaka u svim takmičenjima. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.