Tako se pravi posao: Martialov gol koštao United 10 miliona
Foto: EPA

Stigao do 25. gola, Monacu 10 miliona eura

Tako se pravi posao: Martialov gol koštao United 10 miliona

M. Šljivak

Anthony Martial pogodio je jučer mrežu Burnleya u pobjedi Manchester Uniteda od 2:0.

Ovaj gol je francuskom fudbaleru ukupno 25. u dresu Crvenih đavola, a kada ga je postigao, automatski je tim s Old Trafforda ostavio bez 10 miliona eura.

Po ugovoru s Monacom, odakle je Martial 2015. godine došao na Teatar snova, na 50 miliona eura koliko je isplaćeno Kneževima odmah po realizaciji posla, dodatnih 10 miliona United je dužan isplatiti nakon što Martial postigne 25. gol za klub.

To se jučer i desilo, pa je Monacov račun bogatiji za dodatnih 10 miliona eura, ali i to nije sve.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako Martial toko boravka u Manchesteru bude nominovan za Zlatnu loptu, engleski tim će Monacu platiti još 10 miliona eura, a u slučaju da odigra 25 utakmica za reprezentaciju Francuske, na račun Kneževa ide još 10 milona.

Za sada, Martial je odigrao 15 utakmica i izvjesno je da bi Monaco mogao još novca zaraditi na ovom transferu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi