Foto: EPA

France Football tvrdi

Bernardo Silva pregovara sa Manchester Unitedom

Sjajni veznjak Monaca Bernardo Silva će ovog ljeta biti jedan od najtraženijih fudbalera u Evropi.

Ovaj 22-godišnjak je na sebe skrenuo pažnju najvećih evropskih klubova, ali čini se da trenutno u borbi za njegovim potpisom vodi Manchester United.

Prema pisanju France Footballa, United je spreman platiti 50 miliona eura za Silvu, a navodno je najveći razlog što Crveni đavoli imaju prednost u odnosu na ostale zainteresovane klubova to što ovog Portugalca zastupa isti menadžer kao i Josea Mourinha, Jorge Mendes.

Bernardo Silva je u Monaco stigao u januaru 2015. godine iz Benfice za 16 miliona eura, a ove sezone predstavlja nosioca igre kluba iz Kneževine koji je oduševio cijeli svijet plasmanom u polufinale Lige prvaka.

Osim Uniteda, interes za Silvu pokazali su Bayern, Chelsea i Real Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.