Bh. reprezentativac pred velikim transferom?

Rade Krunić na meti Napolija

Edmir Škorić

Novopečeni bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić mogao bi napraviti veliki transfer već na kraju sezone.

Krunić je trenutno u Empoliju s kojim je na korak od ostanka u ligi, a kako je zaigrao u dresu bh. reprezentacije i to se dobro pokazao, može se reći da je ovo sezona za pamćenje kada je u pitanju ovaj veznjak.

Međutim, postoji velika mogućnost da napusti Empoli u ljetnom prelaznom roku i da napravi veliki korak u karijeri. 

Navodno se Napoli raspitivao za Krunića i namjerava ga dovesti, a poznato je da u Napoliju imaju izuzetno dobar njuh za potencijalno dobre nogometaše i to samo po sebi dovoljno govori o Krunićevom kvalitetu.

Trener Napolitanaca Maurizio Sarri već je razgovarao s trenerom Empolija i morat će biti konkretan i brz, pošto se za Krunića zanima još nekoliko velikih italijanskih ekipa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvadesettrogodišnji krilni igrač rođen je u Foči, gdje je počeo karijeru, a igrao je kasnije u Donjem Sremu, Borcu iz Čačka. U Empoliju je od 2015. godine i za ovaj tim je u 31 meču postigao i jedan gol. U ovoj sezoni je odigrao 28 mečeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.