Krunić postigao eurogol, ali Lulić slavi pobjedu

25. kolo Serije A

Krunić postigao eurogol, ali Lulić slavi pobjedu

Posljednji meč današnjeg programa 25. kola Serije A odigrali su Empoli i Lazio, a gosti iz Rima su slavili sa 2:1.

Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo golova, Empoli je poveo u 67. minuti i to na kakav način. Bh. reprezentativac Rade Krunić ispalio je projektil prema golu Strakoshe i doveo svoj tim u vodstvo od 1:0.

Za Krunića je ovo bio prvi gol u ovoj sezoni Serije A, a vjerovatno će ući u krug najljepših u 25. kolu.

Slavlje domaćih nije dugo trajalo jer je odmah u narednom napadu Immobile vratio stvari na početak. Za potpuni preokret Nebeskoplavih pobrinuo se rezervista Keita svojim golom u 80. minuti.

Meč Empolija i Lazija je bio i derbi bh. reprezentativaca Krunića i Lulića. Obojica su na terenu proveli svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio je ovom pobjedom došao na peto mjesto tabele sa 57 bodova, ali ima utakmicu više u odnosu na konkurente. Empoli je i dalje 17. sa 22 boda, osam više od Palerma koji je u zoni ispadanja.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi