Euroliga

Real poveo protiv Darussafake

E. Škorić

Real Madrid je slavio sa 88:81 u gostima kod Darussafake i tako je poveo s 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Eurolige.

Fener i CSKA su u polufinalu Eurolige, a blizu tome je i Real Madrid, koji je na pobjedu od završnog turnira.

Real je večeras u gsotima kod Darussafake stigao do pobjede i sada mu nedostaje pobjeda da eliminiše tursku ekipu. Sljedeći meč se također igra u Istanbulu za dva dana, a ukoliko Darussafaka slavi, majstorica se igra u Madridu.

Darussafaka je samo na početku meča imala vodstvo, dok je do kraja Real bio konstatno u dobrom vodstvu i na kraju je došao do važne pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Jaycee Carroll je ubacio 21 poen u pobjedi Reala, dok je Luka Dončić ubacio 13, a Sergio Llull i Anthony Randolph dodali su po 12 poena. Ante Žićić je u redovima poraženog tima ubacio 20 poena, 18 je dodao Scottie Wilbekin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.