Foto: EPA

Trener Reala još nije siguran u prolaz svoje ekipe

Zidane: Moramo odigrati savršeno na Vicente Calderonu

Trener Real Madrida Zinedine Zidane je pohvalio svoju ekipu nakon, kako je sam istakao, briljantne pobjede nad gradskim rivalima Atletico Madridom u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Real je došao do velike prednosti uoči revanša, nakon što je hat-trickom Ronalda, Zidaneova ekipa slavila sa 3:0, međutim on još uvijek nije siguran u prolazak u finale.

"Igrali smo odlično. Nije lako postići tri gola. Preuzeli smo vodstvo i imali smo mnogo prilika u prvom poluvremennu", izjavio je nakon utakmice Zidane.

"Zadovoljni smo pobjedom, postigli smo tri gola, a nismo primili ni jedan, znamo koliko su bitni golovi u gostima."

"Treba odigrati i revanš. Morat ćemo naporno raditi i boriti se i u sljedećoj utakmici. Siguran sam da ćemo se namučiti na njihovom terenu", upozorava francuski stručnjak.

"Zadovoljni smo i sretni, možemo se radovati nakon pobjede, ali još je dalek put pred nama u Ligi prvaka, ali i La Ligi."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mislim da nismo euforični i da se još ne vidimo u finalu. Ne postoji lagana utakmica, i morat ćemo odigrati savršenu utakmicu na njihovom stadionu ako mislimo proći dalje", dodao je oprezni Zidane.

Uzvratni susret Real i Atletico će odigrati u sljedeću srijedu na Vicente Calderonu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.