Foto: EPA

Njemački mediji tvrde

Džeko kandidat za novog napadača Bayerna?

Midhat Šljivak

Napadač Rome i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko iza sebe ima sjajnu sezonu.

Sa 25 pogodaka Edin je uz Andreu Belottija prvi strijelac Serie A, a usprkos tome što je Džeko vezan ugovorom s rimskim timom, često se povezuje i s drugim timovima.

Njemački mediji su jučer donijeli zanimljivu informaciju. Oni tvrde da je Džeko jedan od kandidata za napad minhenskog Bayerna i da je u vrhu liste potencijalnih pojačanja.

Navodno, Bayern želi uz Roberta Lewandowskog dobiti još jednog vrhunskog napadača, ali koji bi priliku čekao s klupe. Prvi kandidat je Robin van Persie, koji je na izlaznim vratima iz Fenerbahčea, a izdvojena su još imena Edina Džeka i Klaasa Jana Huntelaara.

Jedan od njih bi navodno mogao da pojača redove bavarskog velikana, ali realno gledajući, teško da će Džeko pristati da bude rezerva Lewandowskom, posebo jer u Romi igra redovno i prvi je napadač tima koji će igrati Ligu prvaka.

S druge strane, Van Persie i Huntelaar su posve druga priča i oni bi vrlo lako mogli obući dres tima iz Minhena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Džeko je, kao što je to poznato, već igrao u Njemačkoj. Nosio je dres Wolfsburga s kojim je ispred Bayerna osvojio naslov prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.