Poznato zbog čega Bayern ne dozvoljava Sanchesu da igra
FOTO: EPA

Nemaju milosti prema Portugalcu

Poznato zbog čega Bayern ne dozvoljava Sanchesu da igra

Endin Čaušević

Portugalski reprezentativac Renato Sanches prošlog ljeta stigao je kao veliko pojačanje u Bayern iz Benfice.

Iako je ovaj 19-godišnji igrač prvobitno dogovorio transfer u Manchester United, na kraju se u bitku za njegov potpis uključio Bayern koji je uspio pobijediti. Renato Sanches je za Bayern potpisao petogodišnji ugovor, a bavarski tim je platio Benfici 35 miliona eura.

Sanches je stigao kao veliko pojačanje i u prvom dijelu sezone je bio poprilično standardan. Međutim, nešto se odjednom promijenilo i Portugalac utakmice svoje ekipe posmatra s klupe. Ipak, njemački Bild potrudio se da sazna zbog čega Renato Sanches više ne igra.

Naime, glavni razlog je novac. Sanches je do sada u svim takmičenjima za Bayern odigrao 24 utakmice i ukoliko odigra još samo jednu Bavarci će Benfici morati platiti dodatnih pet miliona eura zbog klauzule u ugovoru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukoliko se to desi njegov transfer će iznositi 40 miliona eura i on bi time postao uz Javija Martineza najskuplje pojačanje Bayerna. No, Bild vjeruje da je Portugalac završio svoju sezonu jer Bavarci nemaju namjeru da isplate dodatnih pet miliona eura portugalskoj ekipi.

Međutim, Bayern ima i većih problema sa dodatnim klauzulama u ugovoru sa Portugalcem. Ukoliko se sve one ispune tokom njegovog ugovora transfer Renata Sanchesa iz Benfice na kraju bi prvaka Njemačke mogao koštati i 80 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi