Sjajna partija bh. reprezentativca

Gordić donio Budućnosti titulu prvaka Crne Gore

D. Rakanović

Podgorička Budućnost osvojila je 11. titulu prvaka Crne Gore nakon što je u petoj utakmici pred svojim navijačima u neizvjesnoj završnici savladala Mornar sa 76:73.

Bh. reprezentativac Nemanja Gordić bio je junak pobjede u petoj utakmici pogodivši dva slobodna bacanja za 76:73 u posljednjim trenucima utakmice. Na drugoj strani Boris Bakić je promašio trojku za produžetak. 

Playmaker naše reprezentacije utakmicu je završio sa 26 poena (13/14 za 1pts, 2/5 za 2pts, 3/6 za 3pts), uz četiri skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte za indeks korisnosti 36.  

U Budućnosti se još istakao Boris Savović sa 15 poena. 

U poraženoj ekipi Antiabia Waller, Octavius Ellis i Marko Mugoša ubacili su po 12 poena. 

Budućnost je u finalnoj seriji bila bolja od Mornara sa 3:2 i ostali su neprikosnoveni vladari Crne Gore, pošto su jedini tim koji je osvajao prvenstvo od osamostaljivanja Crne Gore.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.