Pet poena Gordića u pobjedi Budućnosti

ABA liga

Pet poena Gordića u pobjedi Budućnosti

D. Vejo

Košarkaši Krke poraženi su večeras na svom parketu od ekipe Budućnosti rezultatom 67:75, po četvrtinama je bilo 19:20, 19:13, 17:21 i 12:21, a u okviru 17. kola ABA lige.

Podgoričani su večeras bili dosta rapoloženi u Novom Mestu. 

Domaći tim nije loše otvorio utamicu. U prvoj četvrtini igralo se koš za koš, ali više spretnosti i htjenja pokazali su gosti iz Podgorice koji period riješavaju poenom razlike u svoju korist.

U drugoj dionici bolje su zaigrali domaćini, koji na odmor odlaze s prednošću od pet poena razlike (38:33). 

Nastavak je donio bolju igru gostiju. Domaći tim pružio je dobar otpor raspoloženim košarkašima Budućnosti, ali su gosti upsjeli da u posljednjem periodu steknu pozamašnu prednost te su tako utakmicu priveli kraju, te zasluženo slavili.

Podgoričane je do trijumfa predvodio Klassen sa 17 datih poena i 10 skokova, dok je kod domaćina najefikasniji bio Curry sa 18 datih poena.

Bosanskohercegovački košarkaš Nemanja Gordić, ubacio je pet poena u pobjedi Budućnosti.

Ovo je za Krku bio osmi uzastopni poraz, od ukupno 12 koliko imaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi