Foto: EPA

Crveni đavoli blizu finala

Rashfordova majstorija dovoljna Unitedu za vrijednu pobjedu

Manchester United je večeras kao gost savladao Celtu iz Viga sa 1:0 u prvoj polufinalnoj utakmici Evropske lige, čime je stigao vrlo blizu plasmana u finale drugog po snazi klupskog takmičenja u Evropi.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Marcus Rashford, koji je u 67. minuti fantastičnim golom iz slobodnog udarca pogodio za pobjedu Crvenih đavola.

Prvu priliku na utakmic imao je Daniel Wass u 11. minuti, da bi potom Rashford u 20. prvi put stavio domaćeg golmana na ozbiljan test. United je do kraja prvog poluvremena prijetio i preko Mkhitaryana i Lingarda, ali se rezultat nije mijenjao.

Početak drugog poluvremena pripao je Celti, koja je prijetila Romeru preko Sista i Aspasa, da bi u 67. minuti 19-godišnji Rashford riješio pitanje pobjednika i postigao svoj vjerovatno najvažniji gol u dosadašnjoj karijeri.

Mogao je United i do ubjedljivije pobjede, ali je snažan udarac Jessea Lingarda iz 75. minute prohujao pored stative Alvarezovog gola.

Na kraju, Manchester United je zasluženo slavio sa 1:0 i stekao lijepu prednost pred revanš na Old Traffordu koji se igra za sedam dana. Podsjetimo, drugi polufinalni par čine Ajax i Lyon, a holandski tim je u prvoj utakmici slavio sa visokih 4:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, polufinale:

Celta Vigo - Manchester United 0:1 (Rashford 67')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.