Ne želi žuriti

Brandt odbio prelazak u Bayern

Iako su brojni njemački mediji tvrdili kako će Julian Brandt potpisati za Bayern, do toga, ipak, neće doći.

Ovaj 21-godišnji fudbaler je svojim igrama u dresu Bayera iz Leverkusena privukao veliku pažnju na sebe, a kao najuporniji u borbi za njegove usluge istakao se Bayern. 

Minhenski klub je u Leverkusen poslao izdašnu ponudu od 30 miliona eura, a iako su Apotekari bili voljni da je prihvate, Brandt ima drugačije planove. Smatra da mu je sada bitnije igrati u kontinuitetu za trenutni klub. 

"Ako pređem u Bayern neće mi biti garantovano da ću igrati. A ja vjerujem da je za mene veoma važno da imam mnogo utakmica naredne sezone, što će mi u Leverkusenu biti svakako omogućeno", rekao je Brandt.

U ovoj sezoni Brandt je postigao tri pogotka za Bayer i tome je dodao još osam asistencija. U Bayer je stigao 2014. godine nakon što je prethodno bio član omladinskih kategorija Wolfsburga.

Vrijedi istaći da je krajem prošle godine postao i A reprezentativac Njemačke.  

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.