Džeko kandidat za novog napadača Bayerna?
Foto: EPA

Njemački mediji tvrde

Džeko kandidat za novog napadača Bayerna?

M. Šljivak

Napadač Rome i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko iza sebe ima sjajnu sezonu.

Sa 25 pogodaka Edin je uz Andreu Belottija prvi strijelac Serie A, a usprkos tome što je Džeko vezan ugovorom s rimskim timom, često se povezuje i s drugim timovima.

Njemački mediji su jučer donijeli zanimljivu informaciju. Oni tvrde da je Džeko jedan od kandidata za napad minhenskog Bayerna i da je u vrhu liste potencijalnih pojačanja.

Navodno, Bayern želi uz Roberta Lewandowskog dobiti još jednog vrhunskog napadača, ali koji bi priliku čekao s klupe. Prvi kandidat je Robin van Persie, koji je na izlaznim vratima iz Fenerbahčea, a izdvojena su još imena Edina Džeka i Klaasa Jana Huntelaara.

Jedan od njih bi navodno mogao da pojača redove bavarskog velikana, ali realno gledajući, teško da će Džeko pristati da bude rezerva Lewandowskom, posebo jer u Romi igra redovno i prvi je napadač tima koji će igrati Ligu prvaka.

S druge strane, Van Persie i Huntelaar su posve druga priča i oni bi vrlo lako mogli obući dres tima iz Minhena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Džeko je, kao što je to poznato, već igrao u Njemačkoj. Nosio je dres Wolfsburga s kojim je ispred Bayerna osvojio naslov prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi