Najava 25. kola Prve lige FBiH

Kakanj i Gračanica u centru pažnje

Samir Mlaćo

Danas se igra sedam susreta 25. kola Prve lige FBiH, a jedan susret je zakazan za nedjelju.

Derbi se svakako igra u Kaknju gdje će Rudar ugostiti prvoplasiranu Bosnu.

Kakanjci ne odustaju od borbe za prvo mjesto, pa će danas u komšijskom derbiju pobjedom se pokušati približiti gostima iz Visokog.

"Lagao bi kada bih rekao da mi ne laska vaša konstatacija da sam jedna od glavnih poluga u ekipi Ive Ištuka, međutim šef više cijeni ekipne od individualnih kvaliteta i upravo u tome leži razlog zbog kojeg kažem tek trebam odigrati ovaj derbi ukoliko mi se ukaže povjerenje. Naravno, volio bih početi od prve minute, a zašto da ne i postići golove za pobjedu moje ekipe", jasan je Idriz Džafić prvotimac NK Bosna.

Iz Kaknja najavljuju otvorenu igru, te pohod na tri boda.

"Dobro znamo ekipu Bosne i sigurno neće biti ni malo lako.Mislim da je naš tim kvalitetniji i da će bodovi ostati u Kaknju. Mi smo domaćini, to je značajna prednost koju moramo iskoristiti. Samo pobjeda dolazi u pitanje jer nas ostavlja u trci. Nećemo odustati do posljednje sekunde. Pod velikim smo pritiskom, ali moji suigrači imaju stabilnost jer znaju da nemaju pravo na kiks i vjerujem da će dati posljednji atom snage da dođemo do pobjede koja nam donosi priključak za nastavak trke za prvo mjesto", kazao je kapiten Rudara Fadil Čizmić.

Uzbudljivo će biti u Gračanici gdje će Bratstvo ugostiti GOŠK. Nusret Muslimović je ponovo preuzeo Bratstvo koje se zbog loših partija dovelo u nezavidnu situaciju, dok iz GOŠK-a ne žele odustati od borbe za prvo mjesto, što je i njihov jedini cilj.

"Bratstvo je kvalitetno, a imaju i novog-starog trenera koji je također kvalitetan stručnjak. Dobro ih poznajem, imaju i kvalitetne individualce i neće nam biti lako, iako sam siguran da možemo ostvaiti cilj”, kaže trener GOŠK-a Darko Vojvodić.

Budućnost će na svom terenu ugostiti Bosna Semu, a domaći su pod imperativom pobjede, dok su goste mnogi već optisali u borbi za opstanak.

"Svaka utakmica kući nam je jako bitna, tako i sa Bosna Semom. Tu kockanja nema, kući moramo pobijediti, da bi se ponovo vratili u zonu spasa. Oni igraju rasterećeno, a mi smo pokazali da znamo da se nosimo i sa pritiskom i uspješno riješimo neke također bitne utakmice. Nadam se, bez mrvice potcjenjivanja, da će Bosna Sema biti samo jedna u nizu", kazao je prvotimc Budućnosti Halil Mahmutović.

Velež je blagi favorit protiv Goražda, dok će Radnički bodove spasa tražiti na svom terenu protiv Zvijezde iz Gradačca.

Jedinstvo i Travnik će odmjeriti snage Pod Borićima, a oba tima su potrebni bodovi. Jedinstvu u borbi za opstanak, a gostima u borbi za prvo mjesto.

Orašje će ugostiti Čapljinu, te oba tima su oslabljena s obzirom na neigranje nekoliko standardnih prvotimaca.

U posljednjem meču ovog kola u nedjelju će u Novom Travnik snage odmjeriti Novi Travnik i Sloga Simin Han. Novi Travnik je već odavno siguran putnik za niži rang, dok bi Sloga eventualnom pobjedom uključila se u borbu za prvo mjesto.

Prva liga FBiH, 25. kolo:

Subota:

FK Velež - FK Goražde
HNK Orašje - HNK Čapljina
FK Budućnost - FK Bosna Sema
FK Rudar Kakanj - NK Bosna
FK Radnički - NK Zvijezda
NK Bratstvo - NK GOŠK
NK Jedinstvo - NK Travnik

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nedjelja:

NK Novi Travnik - FK Sloga Simin Han

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.