Beganović i Čizmić složni: Naš cilj je pobjeda
FOTO: Mirsad Mujagić

Trener i kapiten Kakanjaca

Beganović i Čizmić složni: Naš cilj je pobjeda

Samir Mlaćo

Nogometaši Rudara iz Kaknja sutra će u komšijskom derbiju ugostiti Bosnu iz Visokog.

Radi se o derbi susretu 25. kola Prve lige FBiH u kojem sigurno neće nedostajati uzbuđenja, a iz Kaknja najavljuju da će ići na tri boda, te tako ostati u borbi za prvo mjesto. Na jučerašnjoj pressici medijima se obratio trener Elvedin Beganović i kapiten Fadil Čizmić.

"Možemo da žalimo za „prosutim“ bodovima u Mostaru, Goraždu i Sarajevu, ali bitno je da smo zadržali priključak za vodećim. Znamo šta nam derbi donosi i šta od nas očekuju navijači i grad. Svi ćemo dati sve od sebe jer smo svjesni da nam samo pobjeda odgovara. Trenutno smo samo fokusirani za meč protiv Bosne, čekamo njihov kiks i sve dok postoje i teoretske šanse niko iz kluba ne pomišlja na predaju. Ulazimo u zadnjih šest kola , u subotu imamo najteži meč, jer Bosna nije slučajno prva, ali naš cilj se zna – pobjeda", istakao je Beganović, prenosi kakanjlive.com.

Kapiten Fadil Čizmić vjeruje da on i saigrači uz veliko zalaganje mogu doći do tri boda.

"Dobro znamo ekipu Bosne i sigurno neće biti ni malo lako.Mislim da je naš tim kvalitetniji i da će bodovi ostati u Kaknju. Mi smo domaćini, to je značajna prednost koju moramo iskoristiti. Samo pobjeda dolazi u pitanje jer nas ostavlja u trci. Nećemo odustati do posljednje sekunde. Pod velikim smo pritiskom, ali moji suigrači imaju stabilnost jer znaju da nemaju pravo na kiks i vjerujem da će dati posljednji atom snage da dođemo do pobjede koja nam donosi priključak za nastavak trke za prvo mjesto", jasan je Čizmić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kakanjcima će sutra nedostajati samo Admir Smole, dok su svi ostali igrači na raspolaganju. Meč počinje u 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi