Trener FK Sloga Simin Han pred Novi Travnik

Bašić: Utakmicu u Novom Travniku moramo dobiti

Samir Mlaćo

Nogometaši Sloge iz Simin Han sutra će u goste ekipi Novog Travnika, te pokušati nastaviti sa sjajnim igrama u drugom dijelu sezone Prve lige FBiH.

Izabranici Nermina Bašića apsolutni su favoriti u ovom meču, te zauzimaju peto mjesto sa 38 osvojenih bodova.

"Pokazujemo vrhunsku formu i napravili smo do sada vrhunski rezultat. Ništa nije gotovo, kako za prvaka, tako i za opstanak, te još nismo sigurni u našim ciljevima, a to je prevashodno opstanak u ligi", kazao je Bašić na press konferenciji uoči sutrašnjeg meča.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Atmosfera među igračima je na vrhunskom nivou, a što se tiče Novog Travnika to je ekipa koja je odavno ispala iz lige, a takve su utakmice najteže, jer oni igraju za svoju raju i drugove, te nemaju opterećenja. Mi moramo dobiti utakmicu i ići na pobjedu kako bi jednom nogom već ostali u ligi. Učinit ćemo sve da pobjedimo, ali sigurno neće biti lako. Ja se nadam da imamo snage i da nećemo prosuti sve što smo do sada napravili", dodao je Nermin Bašić, šef stručnog štaba FK Sloga Simin Han.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.