Kakanj i Gračanica u centru pažnje

Najava 25. kola Prve lige FBiH

Kakanj i Gračanica u centru pažnje

Samir Mlaćo

Danas se igra sedam susreta 25. kola Prve lige FBiH, a jedan susret je zakazan za nedjelju.

Derbi se svakako igra u Kaknju gdje će Rudar ugostiti prvoplasiranu Bosnu.

Kakanjci ne odustaju od borbe za prvo mjesto, pa će danas u komšijskom derbiju pobjedom se pokušati približiti gostima iz Visokog.

"Lagao bi kada bih rekao da mi ne laska vaša konstatacija da sam jedna od glavnih poluga u ekipi Ive Ištuka, međutim šef više cijeni ekipne od individualnih kvaliteta i upravo u tome leži razlog zbog kojeg kažem tek trebam odigrati ovaj derbi ukoliko mi se ukaže povjerenje. Naravno, volio bih početi od prve minute, a zašto da ne i postići golove za pobjedu moje ekipe", jasan je Idriz Džafić prvotimac NK Bosna.

Iz Kaknja najavljuju otvorenu igru, te pohod na tri boda.

"Dobro znamo ekipu Bosne i sigurno neće biti ni malo lako.Mislim da je naš tim kvalitetniji i da će bodovi ostati u Kaknju. Mi smo domaćini, to je značajna prednost koju moramo iskoristiti. Samo pobjeda dolazi u pitanje jer nas ostavlja u trci. Nećemo odustati do posljednje sekunde. Pod velikim smo pritiskom, ali moji suigrači imaju stabilnost jer znaju da nemaju pravo na kiks i vjerujem da će dati posljednji atom snage da dođemo do pobjede koja nam donosi priključak za nastavak trke za prvo mjesto", kazao je kapiten Rudara Fadil Čizmić.

Uzbudljivo će biti u Gračanici gdje će Bratstvo ugostiti GOŠK. Nusret Muslimović je ponovo preuzeo Bratstvo koje se zbog loših partija dovelo u nezavidnu situaciju, dok iz GOŠK-a ne žele odustati od borbe za prvo mjesto, što je i njihov jedini cilj.

"Bratstvo je kvalitetno, a imaju i novog-starog trenera koji je također kvalitetan stručnjak. Dobro ih poznajem, imaju i kvalitetne individualce i neće nam biti lako, iako sam siguran da možemo ostvaiti cilj”, kaže trener GOŠK-a Darko Vojvodić.

Budućnost će na svom terenu ugostiti Bosna Semu, a domaći su pod imperativom pobjede, dok su goste mnogi već optisali u borbi za opstanak.

"Svaka utakmica kući nam je jako bitna, tako i sa Bosna Semom. Tu kockanja nema, kući moramo pobijediti, da bi se ponovo vratili u zonu spasa. Oni igraju rasterećeno, a mi smo pokazali da znamo da se nosimo i sa pritiskom i uspješno riješimo neke također bitne utakmice. Nadam se, bez mrvice potcjenjivanja, da će Bosna Sema biti samo jedna u nizu", kazao je prvotimc Budućnosti Halil Mahmutović.

Velež je blagi favorit protiv Goražda, dok će Radnički bodove spasa tražiti na svom terenu protiv Zvijezde iz Gradačca.

Jedinstvo i Travnik će odmjeriti snage Pod Borićima, a oba tima su potrebni bodovi. Jedinstvu u borbi za opstanak, a gostima u borbi za prvo mjesto.

Orašje će ugostiti Čapljinu, te oba tima su oslabljena s obzirom na neigranje nekoliko standardnih prvotimaca.

U posljednjem meču ovog kola u nedjelju će u Novom Travnik snage odmjeriti Novi Travnik i Sloga Simin Han. Novi Travnik je već odavno siguran putnik za niži rang, dok bi Sloga eventualnom pobjedom uključila se u borbu za prvo mjesto.

Prva liga FBiH, 25. kolo:

Subota:

FK Velež - FK Goražde
HNK Orašje - HNK Čapljina
FK Budućnost - FK Bosna Sema
FK Rudar Kakanj - NK Bosna
FK Radnički - NK Zvijezda
NK Bratstvo - NK GOŠK
NK Jedinstvo - NK Travnik

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nedjelja:

NK Novi Travnik - FK Sloga Simin Han

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi