Turska Super liga

Dva gola Bajića nedovoljna, Sušićev tim odnio pobjedu

Edmir Škorić

Ni dva gola Riada Bajića nisu bila dovoljna Konyasporu da izbjegne poraz u 30. kolu turske Super lige.

U Konyji je gostovao Alanyaspor kojeg s klupe prevodi bivši bh. selektor Safet Sušić, a koji je dnašnjom pobjedom skoro i osigurao opstanak u ligi i naredne godine.

Bajić je u devetoj minuti pogodio za 1:0, no 20 minuta kasnije Vagner Love s penala poravnava na 1:1.

Love u 55. minuti donosi preokret Alanyasporu, potom Bajić zabija novi gol u 65. minuti, a onda u 72. minuti Fernandes donosi pobjedi gostima. Bajić je odigrao 90 minuta i s dva gola je stigao do broja 15 u sezoni, a više od njega imaju jedino Love i Tosun (po 17).

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galatasaray je neočekivano doživio težak poraz na svom terenu od Kasimpase (1:3). Castro (2) i Sahin bili su strijelci u visokoj pobjedi gostiju, dok je Sneijder jedini dao gol za domaće. Kasimpasa je sada sedma s 40 bodova, dok je Galata četvrta s 52 boda.


Rdb-gol1--- by goloviliga
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.